Ruska vojska dobija moćne radare velikog dometa

Izvor: 011vodič.com, 01.Jul.2015, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska vojska dobija moćne radare velikog dometa

RUSKE radio-tehničke snage počele su da dobijaju radare sa velikim dometom otkrivanja koji nemaju konkurenciju u svetu, rekao je novinarima načelnik Radi-tehničkih snaga RF general-major Andrej Koban.
„Od danas aktivno pristižu perspektivna sredstva za radarsko lociranje i automatizovani sistemi kao što je „Fundament“, uključujući mobilne varijante, različite modifikacije radara „Nebo“, zatim radari „Podljot“ za otkrivanje na svim visinama, koji nemaju konkurenciju >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << u svetu jer imaju veliki domet lociranja i mogućnost da otkrivaju i balističke rakete, kao i visoku preciznost prilikom detektovanja svih vrsta ciljeva“ – rekao je Koban na otvaranju takmičenja „Vazdušne granice“ na poligonu Ašuluk kod Astrahanja.
U Amurskoj oblasti novi radar je već pušten u rad, saopštio je u sredu načelnik pres-službe Istočnog vojnog okruga pukovnik Aleksandar Gordejev.
„Novi modernizovani trokoordinatni radar za velike i srednje visine odlikuju poboljšane karakteristike po snazi, dometu i zaštićenosti od smetnji“ – kazao je on.
Taj radar je potreban da bi se automatski otkrivali objekti na nebu iznad Rusije i određivale koordinate ciljeva.
Do kraja godine takva oprema će biti razmeštena i  Habarovska.
#fakti
The post Ruska vojska dobija moćne radare velikog dometa appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.