Izvor: B92, 23.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rupel: Sporazum sa Srbijom 2008.

Bern -- Dimitrij Rupel ocenio je da bi Srbija mogla da potpiše sporazum o stabilizaciji i pridruživanju u prvoj polovini sledeće godine.

U tom periodu će Slovenija predsedati Evropskom unijom. Ministar spoljnih poslova Slovenije je, međutim, danas u Bernu u razgovoru sa švajcarskom koleginicom Mišlin Kalmi-Re, naglasio da je za Srbiju od ključnog značaja saradnja sa Haškim sudom. Slovenački ministar je rekao da je sa Kalmi-Re razgovarao o zapadnom Balkanu, koji će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << među prioritetima slovenačkog predsedavanja Unijom.

Rupel će sutra posetiti Beograd i Skoplje, a glavna tema razgovora s najvišim državnim predstavnicima Srbije i Makedonije trebalo bi da bude, kako je prenela slovenačka agencija STA, predstojeći šestomesečni mandat Slovenije na mestu predsedavajućeg Unije.

Kalmi-Re, koja je ove godine i na rotirajućoj funkciji predsednika Švajcarske, izrazila je nadu da će Slovenija, za vreme svog mandata, ubrzati pojedine procedure, naročito kada je reč o zoni Šengenskog sporazuma, kojoj bi Švajcarska trebalo da pristupi sledeće godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.