Rojters: Demonstranti na kratko upali u državnu televiziju

Izvor: Večernje novosti, 17.Mar.2019, 02:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rojters: Demonstranti na kratko upali u državnu televiziju

Rojters navodi da je srpska državna televizija oskudno izveštavala o sličnim protestima koji su se održavali svake subote od početka decembra Britanska agencija Rojters objavila je večeras da su učesnici protesta na kratko upali u zgradu državne televizije Srbije u prestonici Beogradu zahtevajući medijske slobode i nepristrasno izveštavanje sa antivladinih demonstracija koje traju više od tri meseca.Rojters navodi da je srpska državna televizija oskudno izveštavala >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << o sličnim protestima koji su se održavali svake subote od početka decembra.Navodi se nije odmah bilo jasno koliko je demonstranata ušlo u zgradu, ali da je ovo prvi takav upad u državnu televiziju aktivista koji se protive vlastima za poslednjih skoro 20 godina.Agencija navodi da su pripadnici policije za razbijanje demonstracija kasnije ušli u zgradu i započeli da izvode demonstrante jednog po jednog.Rojters navodi da su antivladini demonstranti poslednji put upali u zgradu državne televizije 5. oktobra 2000. godine, rušeći režim Slobodana Miloševića.Navodi se da je učesnike današnjeg protesta okupio Savez za Srbiju, kako kažu, labava grupacija 30 opozicionih stranaka i organizacija.Podseća se da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno kazao da neće pokleknuti pred zahtevima opozicije za izbornu reformu i veće medijske slobode "čak i kada bi bilo pet miliona ljudi na ulici", ali da je spreman da testira popularnost sopstvene stranke na prevremenim izborima.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rojters: Demonstranti na kratko upali u držžavnu televiziju

Izvor: Blic, 17.Mar.2019

Britanska agencija Rojters objavila je da su učesnici protesta na kratko upali u zgradu držžavne televizije Srbije u prestonici Beogradu, zahtevajući medijske slobode i nepristrasno izvešštavanje sa antivladinih demonstracija koje traju višše od tri meseca.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.