Rode: Priština mora da se pozabavi pitanjem ZSO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2022, 12:14

Rode: Priština mora da se pozabavi pitanjem ZSO

Ambasador Nemačke u Prištini Jorn Rode istakao je da Zajednica srpskih opština mora biti formirana, jer je Priština potpisala sporazum o ZSO u Briselu, i zatražio od strana u dijalogu da svi postignuti sporazumi budu sprovedeni, navodi Ekonomija onlajn.

"Mora se (Priština) pozabaviti pitanjem ZSO, jer je to deo sporazuma postignutih u Briselu, koje je Kosovo potpisalo", rekao je Rode.

Rode je naglasio da lideri u Beogradu i Prištini treba da budu spremni da donose >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "teške političke odluke" i da imaju volju da se dogovore o kompromisima koji donose održive rezultate i poboljšavaju živote građana.

Nemački diplomata je istakao da je "dosadašnji nedostatak napretka za žaljenje" jer, prema njegovim rečima, "takvim postupanjem, obe strane deluju protiv svojih interesa", prenosi Kosovo onlajn.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.