Izvor: B92, 14.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rističević isključen iz koalicije Vojvodina

Novi Sad -- Koalicija Vojvodina je u ponedeljak isključila iz članstva svog dosadašnjeg potpredsednika Marijana Rističevića, a u Skupštini Srbije zatražiće da Rističeviću bude oduzet i poslanički mandat. Portparol KV Branimir Andrić rekao je da je iz članstva Koalicije isključena i Narodna seljačka stranka, čiji je Rističević predsednik. On je rekao da je Koalicija već duže vreme nezadovoljna Rističevićevim radom i istupima, a da su poslednje optužbe predsednika NSS >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na račun lidera KV Dragana Veselinova bile samo povod za njegovo isključenje. Rističević je prošlog četvrtka optužio Veselinova da je pomoću falsifikata i pretnji pokušao da mu "ukrade" NSS. Andrić je optužio Rističevića da se svrstao uz radikale, socijaliste i Stranku srpskog jedinstva i izrazio uverenje da će DOS u republičkoj skupštini "imati sluha" za zahtev KV da Rističeviću bude oduzet poslanički mandat.

Narodna seljačka stranka osudila je u utorak kao "potpuno nelegalnu i nelegitimnu" odluku Glavnog odbora Koalicije Vojvodine da tu stranku isključi iz koalicije i optužila predsednika KV Dragana Veselinova da "nastavlja se nelegalnim postupcima". U saopštenju se takođe navodi da Veselinovu "nije prvi put" da krade stranke i koalicije, ocenjuje da se "tome mora stati na put".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.