Izvor: Blic, 13.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ristić: Neće biti rasprave o Vladi i Nataši Mićić

Ristić: Neće biti rasprave o Vladi i Nataši Mićić

Boško Ristić, poslanik DS, izrazio je za 'Blic' uverenje da se rasprava o poverenju Vladi i smeni predsednice Skupštine Nataši Mićić neće naći na dnevnom redu sutrašnje sednice parlamenta. On je istakao da je 'očigledno da predlagači tih tačaka neće imati većinu za izglasavanje dnevnog reda'.

- Na sutrašnjoj sednici prvo će se glasati za pojedinačno skidanje određenih tačaka sa dnevnog reda. Da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se to ne bi dogodilo, trebalo bi da predlagači tačaka obezbede većinu koja bi ih izglasala - rekao je Ristić ističući da sumnja da će predlagači tačaka koje se odnose na inicijativu za smenu predsednice parlamenta i izglasavanje nepoverenja Vladi uspeti da obezbede potrebnu većinu kako bi se poslanici izjašnjavali o tome.

Funkcioner SDP, partije koja sa svojih deset poslanika ima odlučujući utucaj na glasanje u Skupštini Srbije, Rodoljub Šabić rekao je za naš list da će se poslanici na sutrašnjoj sednici izjašnjavati o posebnim predlozima dnevnog reda koje će izneti poslanički klubovi, uključujući i predlog predsednice parlamenta. On je ocenio da dnevni red 'sigurno neće biti onakav kakav je predložila Mićićeva' i istakao da će se na današnjoj sednici Predsedništva raspravljati i o tome da li će SDP podržati dnevni red na kojem će se naći tačke o inicijativi za smenu Mićićeve i izglasavanju nepoverenja Vladi Srbije. Šabić je kazao da predstavnici ove stranke u poslednjih nekoliko dana nisu imali kontakte sa premijerom Zoranom Živkovićem ističući da 'predsednik Vlade nije izneo nikakvo konkretno obećanje koje se tiče smene ministarke saobraćaja i telekomunikacija Marije Rašete-Vukosavljević u okviru rekonstrukcije Vlade'.

- Očekujemo realan, a ne samo verbalni stav, u odnosu na rekonstrukciju Vlade koju toliko najavljuje - ocenio je Šabić.

Nataša Milojević, šef poslaničke grupe SDP, koja je razgovarala sa predsednicom Skupštine Natašom Mićić o zahtevima ove parije, izjavila je za 'Blic' da proširivanje dnevnog reda sednice republičkog parlamenta predlozima izmene Zakona o narodnim poslanicima i zahtevom za direktne TV prenose skupštinskih zasedanja predstavlja ustupak koji je Mićićeva učinila toj stranci. Milojević je najavila da SDP na sutrašnjoj sednici neće glasati za usvajanje zapisnika sa sednice održane 22. jula, jer treći zahtev ove stranke o neusvajanju zapisnika sa glasanja o izboru guvernera NBS nije usvojen.

- Nećemo glasati za usvajanje zapisnika sa sednice kada je izabrana Kori Udovički za guvernera NBS i očekujemo da se glasanje o guverneru ponovi pošto je kolegijum DOS preduzeo izvesne mere da se pitanje guvernera razreši na prvoj narednoj sednici - rekla je Milojevićeva. Ona je najavila da će na današnjoj sednici Predsedništvo SDP odlučiti kako će poslanici ove stranke glasati o inicijativi za smenu predsednice Skupštine ističući da je SDP spremna da 'ozbiljno podrži Mićićevu'. Povodom tačke o izglasavanju nepoverenja Vladi Srbije, ova stranka je i ranije najavljivala da neće glasati za nepoverenje Vladi, ali je zahtevala da Vlada bude rekonstruisana. I. Cvetković Na dnevnom redu niz zakona

Inače, poslanici Skupštine Srbije na prvoj sednici redovnog jesenjeg zasedanja trebalo bi da razmotre i niz zakona. Republička vlada predložila je Zakon o stečajnom postupku. Kao prateći propis vlada je predložila i Zakon o Agenciji za licenciranje strečajnih upravnika. Vlada je predložila i zakon kojim treba da se formira Agencija koja će se baviti razvojem infrastrukture lokalne samouprave. Poslanici treba da razmotre i propise o registraciji privrednih subjekata, predloge zakona o registraciji...

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.