Republika Srpska: Danas primopredaja dužnosti predsednika

Izvor: Blic, 16.Nov.2010, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Republika Srpska: Danas primopredaja dužnosti predsednika

U Banjaluci će danas biti obavljena svečana primopredaja dužnosti predsednika Republike Srpske između Milorada Dodika i Rajka Kuzmanovića.

Ceremoniji će prisustvovati i predsednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić.

Potpredsednik Vlade RS Anton Kasipović izjavio je da bi Dodik, koji je dosadašnji premijer, danas trebalo da prenese premijerska ovlaštenja na jednog od potpredsjednika Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << RS.

"Ono što ja znam je da će Dodik, prije primopredaje sa predsednikom Rajkom Kuzmanovićem, završiti taj deo posla, odnosno da će preneti ovlaštenja na jednog od potpredsednika Vlade RS", rekao je Kasipović sinoć za ATV.

Predsednik Ustavnog suda RS Mirko Zovko rekao je da Srpska nema predsednika Vlade od trenutka kada je Dodik pred Narodnom skupštinom RS položio zakletvu u svojstvu predsednika RS. Dodik je juče na konstitutivnoj sednici novog saziva Narodne skupštine inaugurisan za osmog predsjednika RS.

U inauguralnom govoru Dodik je izjavio da je Srpska suština njegovog političkog i životnog angažmana, te najavio da će biti predsednik svim građanima, bez obzira kojoj naciji ili veri pripadaju i bez obzira da li su glasali za njega. Novoizabrani predsednik RS poručio je da je njegov cilj jaka, stabilna, demokratska i prosperitetna Srpska, sa nadležnostima koje su joj verifikovane u Dejtonu i Parizu i suverenitetom koji je unela u državnu zajednicu BiH.

Dodik je pobjedom na izborima 3. oktobra izabran za osmog predsednika RS.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.