Rektor pozvao državu da reši problem

Izvor: NaDlanu.com, 27.Okt.2011, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rektor pozvao državu da reši problem

BEOGRAD, 27. oktobra 2011. (Beta) - Rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević pozvao je u četvrtak državu da reši problem blokade na Filološkom fakultetu kako zna i ume "dogovorom, milom ili silom".

BEOGRAD, 27. oktobra 2011. (Beta) - Rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević pozvao je u četvrtak državu da reši problem blokade na Filološkom fakultetu kako zna i ume "dogovorom, milom ili silom".Kovačević je na konferenciji za novinare u Rektoratu Univerziteta rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << da su studenti i nastavnici Filološkog fakulteta zapravo taoci, a da vlasnik imovine, država, ne reaguje na to.Država treba da uvede red u svojim prostorijama, rekao je Kovačević i dodao da bi on pozvao policiju da se u njegovoj kući dešava ono što se dogadja na Filološkom fakultetu."Pozivam državu da reši problem kako zna i ume - dogovorom, milom ili silom. To nije moj posao. Moj posao je da učim decu", rekao je Kovačević.On je rekao da je na Filološkom fakultetu naneta velika materijalna šteta i da će one koji su je napravili "sudski ganjati" da je nadoknade. "Neću podnositi krivične prijave ali ću tražiti da nadoknade svu materijalnu štetu", kazao je Kovačević.Dekan Filološkog fakulteta Aleksandra Vraneš kazala je da profesori dolaze na fakultet i pokušavaju da održe nastavu, ali da im to ne dozvoljava grupa od oko 50 onih koji od 17. oktobra blokiraju fakultet. Ona je navela da se iz učionica u kojima se drže predavanja iznose klupe, pale i gase svetla, viče preko megafona.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.