Izvor: B92, 12.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rektor BU: Neophodne izmene sastava i Poslovnika Saveta

Beograd -- Rektor Univerziteta u Beogradu Marija Bogdanović založila se za izmenu sastava Saveta za visoko obrazovanje i za obezbeđivanje mehanizama da odluke od važnosti za visoko školstvo u tom telu ne budu donošene preglasavanjem. Ona je rekla da u Savetu, koji ima četrdesetak članova, svaki univerzitet ima svoje predstavnike, ali bi to trebalo drugačije urediti pošto Beogradski univerzitet, koji je najveći i ima polovinu ukupnog broja studenata u Srbiji, predstavljaju rektor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i tri prorektora, dok, na primer, kragujevački predstavljaju rektor i pet prorektora.

Savet čine rektori i prorektori svih državnih univerziteta i privatnih univerziteta "Braća Karić", "Megatrend" i Fakulteta za internacionalni menadžment, a Vlada u njemu ima 10 predstavnika. Prema Poslovniku, odluke u tom telu donose se prostom ili dvotrećinskom većinom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.