Izvor: B92, 22.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Regionalni kamp o kulturi suživota

Beograd -- Omladinski regionalni kamp "Kultura suživota na putu ka Evropi", na kojem učestvuju mladi političari iz zemalja bivše SFRJ, otvoren je u petak u Beogradu. Kamp organizuje Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, a na njemu učestvuje 138 omladinaca iz 45 stranaka iz zemalja bivše Jugoslavije.

Otvarajući kamp, ministar za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić naveo je da cilj kampa nije lamentiranje nad bivšom zajedničkom zemljom niti razgovor o južnoslovenskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << integracijama, već razgovor o zajedničkom cilju - ulasku u Evropsku uniju. "Mi želimo da vidimo kako taj put da bude što brži, kraći i efikasniji, kako da međusobna iskustva razmenjujemo. Po prvi put, uslovno rečeno, mi se sukobljavamo sa standardima koje moramo da ispunimo da bi bili članovi evropske porodice naroda i država i u tome nam je potrebna pomoć. Mi se radujemo ulasku Slovenije u EU i ona može mnogo pomoći drugim zemljama ovog regiona. Mi se radujemo ulasku i Hrvatske i svih drugih zemalja, ali, naravno, i SCG će učiniti sve da njen put u Evropu bude što brži", rekao je Lajić.Učesnici kampa "Kultura suživota na putu ka Evropi" učestvovaće i u diskusijama o ekonomskoj saradnji zemalja u regionu, postizanju evropskih standarda i poštovanju ljudskih prava. Mladi političari, učesnici kampa, sa kojima smo razgovarali istakli su da je za ulazak zemalja bivše SFRJ u Evropsku uniju, prevashodno potrebna regionalna saradnja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.