Regionalna komanda Kfora Istok ima novog komandanta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2020, 19:45

Regionalna komanda Kfora Istok ima novog komandanta

Regionalna komanda Kfora Istok, koju predvode SAD, ima novog komandanta pošto je pukovnik američke vojske Derek Adams preuzeo danas dužnost od pukovnika Erika Rajlija.

Kako se navodi u saopštenju Kfora, Adams je preuzeo komandu nad Regionalnom komandom kosovskih snaga pod vođstvom NATO-a na ceremoniji primopredaje komande održanoj u kampu Bondstil na KiM.

To je, kako se ističe, 28. rotacija američkog vojnog kontingenta na KiM.

Adams je član borbenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tima 2. brigade Nacionalne garde Armije Ajove, 34. pešadijske divizije, i zapovedaće manevarskim bataljonom, bataljonom za dejstva i drugim radnim grupama za podršku u Regionalnoj komandi Istok.

Kako se napominje, svaka jedinica podržava bezbednost, sigurnost i slobodu kretanja za sve zajednice na KiM, u skladu sa mandatom Kfora shodno Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN iz 1999. godine.

"Ovde smo da pružimo podršku NATO-u u izgradnji mira i stabilnosti u ovom području i doprinesemo sigurnom i sigurnom okruženju. Takođe ćemo podržati razvoj stabilnog, demokratskog, multietničkog i mirnog Kosova", rekao je Adams.

Rajli je na ceremoniji, kojoj je prisustvovao novi komandant Kfora, general-major Franko Federiči, rekao da mu je bila velika čast i privilegija da služi kao komandant Regionalne komande Istok.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.