Reforma pravosudja bila neophodna

Izvor: S media, 13.Avg.2010, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reforma pravosudja bila neophodna

Ministraka pravde Snežana Malović izjavila je danas da je sigurna da nisu tačne tvrdnje Sprske napredne stranke da je oko 650 neizabranih sudija pristupilo toj stranci, ali da to, ukoliko je tačno, dokazuje da je reforma pravosudja bila neophodna.

"Iako sam gotovo sigurna da nije tačno da je 650 neizabranih sudija pristupilo SNS, takav podatak dovoljno govori o njihovim profesionalnim kvalitetima i ukoliko je validan, predstavlja dodatni argument da je reforma pravosudja bila >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << neophodna", rekla je Malović Tanjugu.

"Bilo bi zanimljivo videti koliki je broj neizabranih sudija, za koje SNS tvrdi da su im pristupili, podneo žalbu Ustavnom sudu sa namerom da ponovo budu izabrani za sudije i ukoliko bi njihove žalbe bile usvojene kako bi obavljali sudijsku funkciju, kada je protivustvano da sudija bude član političke stranke, čime se otvara pitanje njihovih pravih motiva", podvukla je Malović.

Malović je napomenula da reforma pravosudja, koja je bitan segment za demokratski razvoj društva, ni u kom slučaju ne sme biti zloupotrebljavana u dnevno političke svrhe za prikupljanje jeftinih političkih poena.

Prema njenim rečima, iznositi optužbe da je u procesu opšteg izbora dominantnu ulogu igrala politika, a onda se staviti u funkciju jedne političke stranke, koja reformu koristi u svrhu propagande, dovoljno govori koliko je ta tvrdnja apsurdna.

Ministarka je navela da ne želi da veruje da je više od polovine sudija, koje nisu prošle u procesu opšteg izbora, pristupilo jednoj političkoj stranci, jer se SNS, kako je rekla, kao što je do sada bio slučaj, "koristi političkim preterivanjima i pokušava da podigne tenziju".

Ranije danas funkcioner SNS-a Zoran Cvijan izjavio je da od preko 1.000 sudija koje nisu prošle reizbor, u Srpsku naprednu stranku se učlanilo oko 650.

Predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević izjavila je danas da su ne izabrane sudije napravile "pogrešan potez", ukoliko su tačne tvrdnje SNS-a.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da li je 650 neizbranih sudija pristupilo SNS-u?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2010

BEOGRAD -..Ministraka pravde Snežana Malović izjavila je danas da je sigurna da nisu tačne tvrdnje Sprske napredne stranke da je oko 650 neizabranih sudija pristupilo toj stranci, ali da to, ukoliko je tačno, dokazuje da je reforma pravosuđa bila neophodna..."Iako sam gotovo sigurna da nije tačno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

SNEŽANA MALOVIĆ: REFORMA PRAVOSUĐA BILA NEOPHODNA

Izvor: Kurir, 14.Avg.2010, 09:43

BEOGRAD - Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je juče da je sigurna da nisu tačne tvrdnje SNS da je oko 650 neizabranih sudija pristupilo toj stranci, ali da, ukoliko je tačno, to dokazuje da je reforma pravosuđa bila neophodna...- Takav podatak dovoljno govori o njihovim profesionalnim...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.