Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 04.Jul.2010, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redžepi okrivio Srbe za eksploziju

PRIŠTINA - Ministar unutrašnjih poslova u privremenoj vladi Kosova i Metohije Bajram Redžepi rekao je u Prištini da su eksploziju u Kosovskoj Mitrovici u petak "izazvali Srbi" i da je bomba eksplodirala "zbog nepažnje onih koji su je posedovali".

Bomba je eksplodirala dok je više stotina Srba protestovalo zbog najavljenog otvaranja kancelarije za civilne usluge pri Ministarstvu za lokalnu samoupravu Vlade Kosova u Severnoj Kosovskoj Mitrovici i tok prilikom je jedna osoba poginula, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << a 11 povređeno. Savet za nacionalnu bezbednost, na sednici u Beogradu hitno sazvanoj na zahtev predsednika Srbije Borisa Tadića u petak, bombaški napad okarakterisao  je kao teroristički akt albanskih separatista i ocenio da objektivnu odgovornost za taj čin snosi šef Međunarodne civilne kancelarije (MCK) na Kosmetu Piter Fejt.

Redžepi je kazao da prva policijska istraga "pokazuje da su eksploziju u severnom delu Mitrovice izazvali srpski ekstremisti usled nepažnje, koji su se šetali naoružani tokom protesta protiv otvaranja kancelarije Vlade Kosova za civilnu registraciju". Kosmetski mediji na albanskom jeziku prenose i da je Redžepi rekao da su posle izbijanja tenzija na severu Mitrovice mobilisane značajne snage pokrajinske policije i Euleksa kako bi držali situaciju pod kontrolom, a podršku su im pružili i helikopteri Kfora.

Redžepi je odbacio zahtev MCK da se sa objekta kancelarije za civilnu registraciju na severu Mitrovice skine logo i poručio kako nema "povratka unazad, bez obzira na situaciju". "Mi smo insistirali da se ne skloni tabla, niti da se radnici povuku. Tamo je deset radnika, dva policajca su unutra i nekoliko je van koji ih obezbeđuju. Treba da nastavimo sa insistiranjem da se ta kancelarija ne zatvori, kako ne bi na taj način poslali jednu lošu poruku, bez obzira na to da li to traži MCK ili neka druga organizacija. Zajedno smo doneli ovakvu odluku i nema povratka", smatra Redžepi. On je zaključio da su pokrajinske institucije spremne da nastave u "započetom pravcu, bez obzira na cenu".

Mnogo pametan i promucuran miistar?! Blago mjci koja ga rodila, tako pametnog i bistrog. Ko zna sta ce jos da izmisli ovaj genije, a im ih podosta tamo. Mislim da je po profesiji lekar, ali bolje bi mu pristajala neka druga, jer sa etikom i moralom nema nikakve veze. Bruka od coveka.

Svakog srbina koji udje u tu kancelariju treba snimiti, slike umnoziti i polepiti po celoj Mitrovici sa nazivom izdajnik, pa ko voli nek izvoli. Tako se to rdi u takovim situacijama. Te srbe treba ignorisati i prekinuti svaki kontakt sa njima. Kad priznaju siptarske vlasti neka zive sa siptarimas koji ih jako vole.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.