Izvor: Blic, 13.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rebalans budžeta novi ispit poverenja Vladi

Rebalans budžeta novi ispit poverenja Vladi

Vladin predlog rebalansa budžeta proći će u Skupštini Srbije samo ukoliko stranke vladajuće koalicije postignu dogovor sa socijalistima.

Ukoliko do toga ne dođe, članovi G17 plus u Vladi Srbije će ili istupiti iz nje i podržavati manjinsku vladu ili pokrenuti pitanje poverenja kabinetu Vojislava Koštunice, saznaje 'Blic' u toj stranci.

Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus izjavio je juče da očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će Vlada imati većinu u Skupštini Srbije za usvajanje zakona o rebalansu budžeta, kao i da će to biti test da li kabinet premijera Vojislava Koštunice ima podršku za dalji rad.

Šef poslaničke grupe DS u Skupštini Srbije Bojan Pajtić izjavio je da poslanici te stranke neće podržati predloženi rebalans jer on dokazuje da je usvojeni budžet nerealan, a sada se greške 'ispravljaju na fiktivan i pogrešan način'. Takav stav iznenađuje šefa poslaničke grupe G17 plus Gorana Paunovića.

- Očigledno je da zbog političkih interesa DS želi da nas još malo provuče kroz blato. Ukoliko ne prođe rebalans, jasno je da Vlada nema razlog da postoji. Tada će predstavnici G17 plus u Vladi povući određene poteze u pravcu opstanka Vlade, čak i ako premijer pokuša da prenebregne činjenicu da rebalans nije prošao - kaže on za 'Blic'.

Da rebalans ide na štetu građana a naruku međunarodnih finansijskih institucija smatra šef poslaničke grupe SRS Tomislav Nikolić i dodaje da poslanici te stranke neće glasati za predlog.

Šef poslaničke grupe SPS u Skupštini Srbije Ivica Dačić za 'Blic' kaže da će socijalisti pre odluke o tome da li će podržati preraspodele u budžetu razgovarati sa ministrom finansija Mlađanom Dinkićem.

- Kada vidimo šta predlaže Dinkić, onda ćemo razmotriti da li nešto od toga može da utiče na standard penzionera ili funkcionisanje vojske - kaže Dačić. On tvrdi da socijalisti neće uslovljavati podršku tom predlogu konačnim dogovorom sa DSS o mogućim koalicijama u lokalnim organima vlasti.

N. M. Jovanović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.