Razgovori o saradnji Beograda i Teherana

Izvor: Akter, 02.Jul.2015, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovori o saradnji Beograda i Teherana

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je danas sa ambasadorom Irana Mađidom Fahimpurom o mogućnostima saradnje Beograda i Teherana

Kako je saopštila Gradska uprava, Mali i Fahimpur, koji su ocenili da bi Beograd i Teheran mogli da budu glavni nosioci bilateralne saradnje dve zemlje, razmatrali su mogućnosti poseta na nivou gradonačelnika kao i mogućnost realizacije konkretnih projekata.

"Ambasador Fahimpur je predložio da za početak jedna delegacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << mladih stručnjaka grada Beograda iz oblasti urbanizma, kulture, privrede i javnog prevoza poseti Teheran, što bi bila dobra priprema za susret dva gradonačelnika i eventualno bratimljenje dva grada. Na taj način, gradovi bi razmenili iskustva, ali bi se stvorila i osnova za realizaciju nekih od konkretih projekata", piše u saopštenju.

Dodaje se da su gradonačelnik i ambasador razgovarali i o mogućnosti postavljanja spomenika znamenitim ličnostima dva naroda u Beogradu i Teheranu.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Gradonačelnik Beograda sa ambasadorom Irana

Izvor: Studio B, 02.Jul.2015

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se sa ambasadorom Irana u Srbiji Mađidom Fahimpurom sa kojim je razgovarao o mogućnostima saradnje Beograda i Teherana...Oni su se saglasili da bi dva glavna grada mogli biti predvodnici i jedan od glavnih nosilaca bilateralne saradnje između dve zemlje,...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.