Razgovori o dijalogu, izbeglicama, sastanku u Beču

Izvor: Akter, 24.Avg.2015, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovori o dijalogu, izbeglicama, sastanku u Beču

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je naglasio opredeljenost za politiku koja Zapadnom Balkanu donosi stabilnost i najavio da će u tom smislu istupati i na Konferenciji u Beču

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je za Vladu Srbije važno da se u novoj rundi pregovora Prištine i Beograda postigne dogovor o Zajednici srpskih opština, kao delu Briselskog sporazuma, ali isključivo uz poštovanje državnih interesa Srbije.

Vučić je o nastavku dijaloga >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << sa Prištinom danas razgovarao sa šefom Delegacije EU u Srbiji Majklom Devenportom, a dodao je da je za Vladu Srbije važan dogovor uz poštovanje državnih interesa Srbije i o telekomunikacijama, energetici i Parku mira u Kosovskoj Mitrovici.

Jedna od tema razgovora bila je i situacija u regionu, a Vučić je ponovio opredeljenost za politiku koja Zapadnom Balkanu donosi stabilnost i najavio da će u tom smislu istupati i na Konferenciji u Beču 27. avgusta, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Devenport je rekao da je EU impresionirana načinom na koji su srpska vlada i nadležne službe organizovali prihvat ilegalnih imigranata, dok je Vučić izrazio zahvalnost EU na pomoći u toj organizaciji, kao i na 390.000 evra novčane podrške.

Premijer Vučić i ambasador Devenport razgovarali su i o mogućnosti da Evropska unija pomogne opremanje budućeg prihvatnog centra za imigrante u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.