Razgovori o čitavom Kosovu

Izvor: S media, 25.Sep.2010, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovori o čitavom Kosovu

Američki ambasador na Kosovu Kristofer Del izjavio je da će se u predstojećem dijalogu Beograda i Prištine razgovarati o celom Kosovu, bez "specifičnih razgovora o severu".

"Izgleda da me neki mediji nisu dobro shvatili, naravno da će to biti jedan proces razgovora u kome će se diskutovati o celom Kosovu, a i sever je deo Kosova. I o severu se može diskutovati isto kao i Prizrenu ili Prištini'', rekao je Del juče u sedištu Alijanse za budućnost Kosova, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << čiji se lider Ramuš Haradinaj nalazi u pritvoru Haškog tribunala očekujući ponavljanje dela sudjenja.

Del je rekao da je za njega i za državu iz koje dolazi razumljiva volja gradjana Kosova da SAD budu angažovane u procesu razgovora.

On se nada se da će proces biti tako organizovan da će prihvatiti prisustvo Amerikanaca. "Podržaćemo i ovaj proces, ukoliko se strane slože sa tim. Razumemo da gradjani i vlada Kosova žele da mi budemo prisutni, sa nadom da će Evropljani omogućiti naše prisustvo'', rekao je Del.

Potpredsednik Alijanse za budućnost Kosova Bljerim Šalja zauzeo se za učešće Amerikanaca u dijalogu s Beogradom.

"Svakako treba da potenciramo još jednom da na političkoj sceni Kosova postoji konsenzus da uloga SAD u dijalogu Prištine i Beograda bude neophodna'', rekao je Šalja.

On je kazao je da Kosovo ne može ništa više ponuditi za sever, nego što je to učinjeno planom Martija Ahtisarija.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.