Izvor: B92, 11.Jul.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ravnopravan status verske nastave i građanskog vaspitanja

Beograd -- Ministar prosvete i sporta Gašo Knežević i ovlasceni predstavnici tradicionalnih crkava i verskih zajednica u Komisiji za organizovanje i ostvarivanje verske nastave Vlade Srbije uputili su javnosti poruku u kojoj se kaže da prilikom izbora između verske nastave i građanskog vaspitanja neće biti ponuđen nijedan drugi izborni predmet.

U saopštenju se navodi da će na taj način svi učenici osnovnih i srednjih skola sigurno pohađati jedan od dva predmeta, ili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << versku nastavu ili građansko vaspitanje, navodi se u saopštenju SPC.

Verska nastava i građansko vaspitanje ostaju u školskoj 2003/2004. godini ostaju u identičnom statusu, međusobno alternativnih izbornih predmeta, u kome su bili u školskoj 2002/2003. godini, a koji su stekli izmenama i dopunama Zakona o osnovnoj skoli i Zakona o srednjoj skoli usvojenim prošle godine. Poruku su pored Kneževića potpisali episkop bački Irinej, predsednik Komisije za vjeronauk Biskupske konferencije SCG Andrija Kopilović, zamenik predsednika Mešihata Islamske zajednice Sandžaka Mvludin Dudić, muftija Islamske zajednice Srbije Hamdija Jusufspahić, biskup Slovačke evangeličke crkve Samuel Vrbovski, superintendent Evangeličke hrišćanske crkve Arpad Dolinski, biskup Reformatske hrišćanske crkve Ištvan Čete Semeši, generalni sekretar Saveza jevrejskih opstina SCG Davor Šalom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.