Rast nivoa mora ugroziće mnoge velike gradove

Izvor: EurActiv Srbija, 09.Nov.2015, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast nivoa mora ugroziće mnoge velike gradove

Veliki gradovi, poput Šangaja, Mumbaja i Hongkonga, mogli bi da u dugoročnom periodu budu delimično potopljeni zbog klimatskih promena, čak i ako se globalno zagrevanje uspori na 2 stepena Celzijusa, navodi se u novoj studiji američkih stručnjaka, objavljenoj 9. novembra. Prema predvidjanjima koja se odnose na period od više stotina godina, tim promenama će najvše biti izloženo kinesko stanovništvo. Svetska banka je 8. novembra objavila da bi klimatske promene do 2030. godine mogle da u svetu gurnu u ekstremno siromaštvo više od sto miliona ljudi.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

El Ninjo najjači u poslednjih 30 godina, posledice već vidljive

Izvor: RTS, 09.Nov.2015

Zbog smanjenja useva i širenja malarije, klimatske promene vode u siromaštvo više od 100 miliona ljudi, upozorava Svetska banka. Kako pomoći zemaljama da se suoče s klimatskim promenama jedno je od ključnih pitanja u razgovorima o sporazumu o klimatskim promenama, koji bi trebalo da bude...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.