Izvor: B92, 18.Feb.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rašković-Ivić ponovo negira razloge Vlade Srbije

Beograd -- Nedavno smenjeni republički komesar za izbeglice Sanda Rašković-Ivić izrazila je sumnju u razloge koje je za njeno smenjivanje iznela Vlada Srbije. "Izvlačenje iz naftalina priče stare osam meseci dovoljno govori o tome da li je ova smena politička ili ne", rekla je Sanda Rašković Ivić za "Glas javnosti".

Vlada Srbije saopštila je da Sanda Rašković-Ivić nije smenjena iz političkih razloga, već zbog "evidentnog postojanja nepravilnosti u radu komesarijata", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer je prilikom doregistracije interno raseljenih lica za lokalne izbore na Kosovu i Metohiji "odredila sebi honorar od 500.000 dinara". "Pare koje su zaposleni u Komesarijatu dobili prilikom doregistracije interno raseljenih sa Kosova i Metohije u julu prošle godine dao je OEBS i to nije novac građana ove zemlje. Budžet za isplatu ovih honorara usvojile su republička i savezna vlada", rekla je ona. "Smenjena sam bez ikakvih konsultacija sa članicama DOS-a iako ja nisam postavljena već izabrana", rekla je ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.