Izvor: B92, 26.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rašeta: Verifikovana dokumenta koja optužuju G17

Beograd -- Mlađan Dinkić je izneo u utorak tvrdnje da je ministar telekomunikacija Marija Rašeta-Vukosavljević umešana i u uzimanje štetnog kredita u junu za poslednju ratu za otkup akcija Telekoma od Ju garant banke, u kojoj je Nemanja Kolesar i dalje na čelu Upravnog odbora. "Uzet je štetan kredit po kamatnoj stopi od čak 60 procenata za prvih 15 dana i oko 40 odsto za drugih 15 dana, dok je PTT ostale kredite vukao po stopi od 7,5 odsto godišnje", rekao je Dinkić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Javno preduzeće "PTT Srbije" potvrdilo je da je uzet novac kod "Ju garant banke" pod nepovoljnijim uslovima. Direktor PTT za informisanje Jovan Birač rekao je agenciji Beta da iako je bila povoljnija za 70.000 evra, odbijena je ponuda 'Nove ljubljanske banke', jer su Slovenci kao depozit tražili 14 odsto akcija 'Telekoma'. Ministar telekomunikacija Marija Rašeta Vukosavljević izjavila je da je Dinkić lično urgirao da se uzme kredit od jedne slovenačke banke, koja je kao garanciju tražila akcije telekoma kojima mi nismo raspolagali. "Za razliku od njegove loše prakse zaduživanja u inostranstvu mi sve poslove radimo sa domaćim bankama", navodi se u izjavi Rašete koja je prosleđena medijima. Ona je navela da je konferencija za novinare Mlađana Dinkića direktno prouzrokovana njegovom nervozom, jer su dokumenta koja teško optužuju G17 plus danas verifikovana kao verodostojna. "Ovim napadima Dinkić pre svega želi da zaštiti sebe od istine koja će vrlo brzo izaći na videlo", navodi Marija Rašeta-Vukosavljević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.