Izvor: B92, 26.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raseljeni iz Gračanice pošli za Mitrovicu

Gračanica -- Oko 150 Srba iz Obilića koji su svoje domove napustili u prošlonedeljnom nasilju albanskih ekstremista, posle dva dana u prihvatnom centru u Gračanici, krenuli su u petak ka Kosovskoj Mitrovici. Oko 120 Srba uputilo se privatnim vozilima u Mitrovicu, dok ih se 30-ak smestilo kod rođaka i prijatelja u selima Plemetina i Prilužje. Raseljeni su u Mitrovicu pošli zato što su obavešteni da će tamo imati bolje uslove za smeštaj.

U prihvatnom centru u fiskulturnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sali u školi "Kralj Milutin" u Gračanici ostalo je 57 Srba, od kojih je osmoro maloletne dece. Oni su uglavnom iz Prištine i Lipljana, a četvoro ih je iz Oblića.
Prema podacima Crvenog krsta, u Gračanici, odnosno opštini Priština, ima 509 raseljenih lica. U pet manjih kolektivnih prihvatnih centara smešteno je 190 osoba, a najviše u manastiru Gračanica. Ostalih oko 300 raseljenih smešteno je kod rođaka i prijatelja u okolnim mestima poput Čaglavice, Lapljeg Sela i Preoca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.