Ranđelović: Beogondola kao zamena za gradski prevoz

Izvor: N1 televizija, 19.Feb.2018, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ranđelović: Beogondola kao zamena za gradski prevoz

Nosilac liste "Za Beograd – Beogondola – Saobraćaj, urbanizam, turizam – Nova rešenja, konkretni projekti – Jovan Ranđelović" izjavio je u Novom danu da Beograd vidi kao veliki privredni potencijal.

Kako je rekao Ranđelović, njihova namera je da uštede novac gradskoj kasi, pre svega kad je reč o Gradskom saobraćajnom preduzeću.

"Beogondole su putničke kabine koje se kreću kroz vazduh duž žice i pokreće ih elektromotor. Ovaj sistem prevoza je nov >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u svetu, u urbanim gradskim sredinama se koristi tek u poslednjih 15, 20 godina. Bogati gradovi koriste ga kao dopunski gradski prevoz i za turizam, a siromašniji poput La Paza kao glavni gradski prevoz", objašnjava on.

Prema njegovim rečima, ovakav vid prevoza imao bi oko 80 stanica, a koštao bi "deset puta manje od svih vrsta prevoza, a sto puta manje od metroa".

"Recimo u nivou 600, 700 miliona evra bio bi gotov ceo sistem", smatra Ranđelović i kaže da je projekat nudio gradskim vlastima još 2003. godina, ali da nikad nije dobio odgovor.

Kao drugi veliki projekat ističe "BeoFunCity", evropski centar zabave, sporta i razonode namenjen prvenstveno stranim turistima, koji bi se prostirao na 500 hekatra na Makiškom polju.

"U njemu ćemo napraviti dečji zabavni park, atraktivniji od Diznilenda, zabavni centar za odrasle, veliki akva park, najmanje 30 odsto zatvoren, sportsko rekreativne sadržaje...", objašnjava on.

Ranđelović smatra da lista čiji je nosilac nudi građanima najkonkretnija rešenja i da na izborima očekuje 10 procenata glasova.

Dodaje da su potpisima listu podržali privrednici, prijatelji i svi oni koji veruju, da je 37 ljudi na listi, kao i da mu "ne pada na pamet da bude gradonačelnik".

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.