Rahoj: Referendum u Kataloniji se ne sme održati

Izvor: Vostok.rs, 14.Sep.2017, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rahoj: Referendum u Kataloniji se ne sme održati

Premijer Španije Marijano Rahoj insistira da se narod Katalonije suzdrži od izlaska na planirani referendum o nezavisnosti koji je nazvao neustavnim.

Rahoj se bori da zaustavi referendum i apeluje da Katalonci ignorišu pozive da izađu na referendum.

„Ako bilo ko bude insistirao da izađete na glasanje, nemojte, jer se referendum ne sme održati, to bi bio apsolutno nelegalan čin“, rekao je Rahoj.

Koalicija koja trenutno vlada Katalonijom zalaže se za nezavisnost i saopštila je da će referendum o nezavisnosti planiran za 1. oktobar biti održan uprkos odluci Ustavnog suda Španije da se referendum odloži, dok sudije ne donesu konačnu odluku o legalnosti referenduma, piše AP, prenosi Tanjug.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.