Radovanović ponovo v.d. tužioca?

Izvor: B92, 16.Jul.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovanović ponovo v.d. tužioca?

Beograd -- Kako B92 saznaje, Visoki savet pravosuđa odlučio je da vršilac dužnosti republičkog tužioca i dalje bude Slobodan Radovanović.

Visoki savet pravosuđa je to odlučio na današnjoj sednici. Radovanović je ovu funkciju obavljao i proteklih godinu dana. On je za v.d. republičkog javnog tužioca postavljen u julu prošle godine, a prethodno je radio kao specijalni tužilac za organizovani kriminal. Vršilac te dužnosti bira se na godinu dana.

Razlozi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog kojih će se, kao i prošle godine, birati vršilac dužnosti republičkog javnog tužioca na godinu dana, jesu neažurnost parlamenta i zakonski okvir koji tek treba da bude usklađen sa Ustavom Srbije, o čemu više možete čitati ovde.

Republičkog javnog tužioca bira Skupština Srbije, a vršioca dužnosti Visoki savet pravosuđa.

Vršilac dužnosti republičkog tužioca trebalo bi da u roku od 45 dana po izboru imenuje i vršioca dužnosti okružnog tužioca u Beogradu, pošto Zagorki Dolovac ističe mandat takođe krajem jula.

U javnosti vlada veliko interesovanje oko kandidata za izbor odnosno reizbor vršioca dužnosti republičkog tužioca, a mediji navode da je najozbiljniji kandidat Vladimir Vukčević, aktuelni tužilac za ratne zločine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radovanović i dalje v.d. Republičkog tužioca

Izvor: Kurir, 16.Jul.2008

BEOGRAD, 16. jula (Tanjug) - Dosadašnji vršilac dužnosti Republičkog javnog tužioca Slobodana Radovanović ostaće i dalje na toj funkciji, pošto ga je Visoki savet pravosuđa ponovo imenovao na tu dužnost, saopštio je danas Visoki savet pravosuđa. Savet, u užem sastavu za tužioce, doneo je...

Nastavak na Kurir...

Radovanoviću produžen mandat

Izvor: Večernje novosti, 16.Jul.2008

Visoki savet pravosuđa produžio je u sredu mandat dosadašnjem vršiocu dužnosti republičkog javnog tužioca Slobodanu Radovanoviću na još godinu dana

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.