Radosavljević: Tužiću državu zbog smene

Izvor: Studio B, 10.Avg.2012, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radosavljević: Tužiću državu zbog smene

Direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević, koji je smenjen na sednici vlade, najavio je da će tužiti državu zbog toga".

"Reagovaću, podneću tužbu. Verujem da su to uradili na osnovu člana 38 Zakona o ministarstvima, ali želim prvo da vidim šta piše u obrazloženju Vlade", rekao je Radosavljević današnjem "Blicu".

Na pitanje da li je razlog možda loš rad Poreske uprave, Radosavljević je odgovorio da je "reč je o političkim razlozima", jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << G17 plus hoće na njegovo mesto da "dovede čoveka iz svog tabora".

U URS kažu da je jedan od razloga za razrešenje Radosavljevića upravo što je "čovek stranke, a ne profesionalac", što dokazuje činjenica da je pre nego što je postavljen za direktora Poreske uprave bio državni sekretar i kandidat DS za gradonačelnika Kragujevca.

"Njega menja suvi profesionalac - žena koja je već 13 godina u PU", kažu u URS-u i tvrde da je ova smena dokaz departizacije.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić ovlastio je direktorku Centra za velike poreske obveznike u Poreskoj upravi Ljiljanu Kovačević da koordinira tom institucijom do izbora novog direktora.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.