Babić: Opozicija meša babe i žabe

Izvor: B92, 06.Avg.2013, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Babić: Opozicija meša "babe i žabe"

Beograd -- Nesaglasje opozicije sa uvođenjem obaveznog radnog kvoruma u Skupštinu, predsednik Administrativnog odobora Zoran Babić okarakterisao kao mešanje "baba i žaba".

On je za Radio-televiziju Srbije istakao da kritike opozicije ne stoje, pošto obavezni radni kvorum nije isto što i kvorum za početak rada sednice i glasanje.

"To dve stvari nisu povezane. Ni u jednom trenutku nismo očekivali da opozicija ubaci kartice i da većinu za rad i glasanje. Ovo je stvar, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada se raspravlja o zakonima, a mislim da je opoziciji u interesu da prisustvuje kada se o nekim zakonskim rešenjima razgovora. Kako bi to moglo da se kaže u Srbiji, to je mešanje baba i žaba", kazao je Babić.

Predstavnici opozicije su naveli da se nikada nije desilo da opozicija obezbeđuje kvorum za rad parlamenta i ocenili da poslanici vladajuće koalicije imaju problme sa većinom, posle izbacivanja Ujedinjenih regiona Srbije iz Vlade Srbije.

Babić je ocenio da parlament radi "domaćinski i odgovorno" i da je negodovanje javnosti zbog prazne sale osnovni razlog za uvođenje "radnog parlamenta".

"Ne postoji druga poslanička mogućnost da se poslanici nateraju da prisustvuju sednicama parlamenta i ja tu ne odvajam poslanike opozicije od vlasti. To je jedna ružna slika koja se šalje iz parlamenta", kazao je on.

Babić je ukazao da bi stalno prisustvo jedne trećine poslanika prilikom razmatranja zakonskih rešenja povećalo ugled parlamenta kod građana, ali i dalo primer budućim generacijama.

"Verujem da je to moguće postići, da će sala biti punija, a debata kvalitetnija", rekao je Babić.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Babić: Uvođenje radnog kvoruma bi podiglo ugled parlamenta

Izvor: Kurir, 06.Avg.2013

Predlog SNS o izmeni poslovnika došao zbog toga što je javnost sugerisala, a to su i građani primetili, praznu i polupraznu salu tokom rasprave o zakonima, naveo je predsednik Odbora za administrativno-budžetska pitanja..BEOGRAD - Predsednik Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska...

Nastavak na Kurir...

Babić: Radni kvorum bi podigao ugled parlamenta

Izvor: Akter, 06.Avg.2013

Zoran Babić izjavio da bi trebalo uvesti formu radnog kvoruma, jer bi to uticalo na podizanje ugleda srpskog parlamenta

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.