Radmanović: Izetbegović i Komšić mešaju se u slučaj Divjak

Izvor: Blic, 11.Mar.2011, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radmanović: Izetbegović i Komšić mešaju se u slučaj Divjak

Nebojša Radmanović, predsedavajući Predsedništva BiH, izjavio je da su dva člana Predsedništva BiH Bakir Izetbegović i Željko Komšić pokušali da se, kao nosioci najodgovornijih funkcija u BiH, "upetljaju u pravosudni proces" u "slučaju Divjak".

"Priča da traže prave krivce" nije njihova, niti je njihovo da kažu ko su pravi krivci i da li je ovaj krivac. Čak i kada bi to bilo tačno, predsednik ne može da se petlja u pravosudni proces, niti su predsednici ti koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pokreću postupak, niti ini koji sude", rekao je Radmanović u intervjuu "Glasu Srpske".

Komentarišući ponašanje visokog predstavnika u BiH Valentina Incka u vezi ovog slučaja, Radmanović je rekao da su austrijski političari, a sa njima i visoki predstavnik u BiH Incko, pokazali da govore ono što u svojoj zemlji ne bi mogli, niti bi smeli da kažu.

"Njihov ministar inostranih poslova Mihael Špindeleger i austrijski ambasador u Parizu Volfgang Petrič, koji je bivši visoki predstavnik u BiH, a sada i Incko direktno se petljaju i vrše pritisak na pravosuđe", rekao je Radmanović.

On je naglasio da je ovo što je uradio Incko još gore u odnosu na ono što su uradila ova dvojica, jer su se oni zadržali na deklarativnoj izjavi.

"Incko se direktno upetljao, izvršio pritisak na medije, što je neprihvatljivo u bilo kojoj demokratskoj zemlji, a neprihvatljivo je i u BiH u potpunosti", rekao je Radmanović.

Jivan Divjak je 3. marta uhpašen u Beču na osnovu poternice iz Srbije zbog ratnih zlocicna počinjenih u Dobrovoljačkoj ulici u maju 1992. godine u Sarajevu. Uz kauciju od pola miliona evra, Divjak je pušten iz prizvora 8. marta.

Povezane vesti: Dodik: Trudiću se da obezbedim stabilnost RS Silajdžić i Komšić zovu Incka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.