Radikalski protest zbog Vorlikove u Skupštini Srbije

Izvor: Politika, 19.Okt.2011, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikalski protest zbog Vorlikove u Skupštini Srbije

BEOGRAD – Poslanici Srpske radikalne stranke protestvovali su danas u Skupštini Srbije, tako što su ometali početak sastanka Grupe prijateljstva sa SAD i ambasadorke te zemje u Beogradu Meri Vorlik povodom 130 godina postojanja diplomatskih odnosa dve zemlje.

Desetak poslanika radikala je, naime, blokiralo ulaz u salu gde je sastanak sa Vorlikovom trebalo da počne tako da neki članovi te skupštinske grupe prijateljstva sa SAD nisu mogli ni da uđu u salu.

Radikali su >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << se nakon petnaestak-dvadeset minuta sklonili ispred vrata te sale>

Dok su stajali oni su istakli parole „Decu vam nećemo oprostiti”, „Prestanite da ubijate Srbe na Kosovu i Metohiji”, „NATO - znak jednakosti je zločin”, „Bloody Meri” (Krvava Meri).

U jednom trenutku radikali su zapevali himnu Srbije „Bože pravde” i druge pesme poput „Srpska se pruga s Kosova čuje”.

Poslanik SRS Boris Aleksić je nakon incidenta kritikovao vlast zbog prijema ambasadorke Vorlik u Skupštinu Srbije u trenutku kada se, kako je rekao, NATO sprema da napadne srpske barikade na Kosovu i Metohiji.

Aleksić je vlast optužio da je Vorlikova došla u Skpštinu da im „izda naloge da zajednički isplaniraju akciju protiv Srba na Kosovu i Metohiji”.

On je kazao da su se zato radikalski poslanici okupili ispred sale gde „vlast slavi odnose sa SAD”.

Aleksić je kazao da su njegove kolege želele da pošalju jasnu poruku da „SAD 20 godina sprovodi zločin protiv srspkog naroda i da se sada sprema da jednom za svagda završi sa Srbima na Kosovu i Metohiji”.

„Nisu nam dozvolili da uđemo na sastanak. Šta kriju od poslanika? Ne kriju oni od poslanika već od građana”, smatra Aleksić.

-----------------------------------------------

Senić: Sastankom sa Vorlik obeleženo 130 godina bilaterale

BEOGRAD – Predsednik skupštinske Grupe prijateljstva sa SAD Vlajko Senić izjavio je da je sastankom sa ambasadorkom te zemlje Meri Vorlik danas obeleženo 130 godina bilateralnih odnosa dve zemlje i da je to bio jedini povod za taj susret. Senić je u izjavi novinarima nakon sastanka odbacio navode radikala koji su tvrdili da je Vorlik u Skupštinu Srbije došla da vlastima u Srbiji izda naloge da „zajednički isplaniraju akciju protiv Srba na Kosovu i Metohiji”.

„Danas smo obeležili 130 godina bilateralnih odnosa Srbije i SAD. To je bio dobar povod da se podsetimo da su naši odnosi u najvećem delu u prošlosti bili dobri, da smo bili strateški partneri i da je vreme ispred nas dobra prilika da oni budu još bolji i da dostignemo nivo iz prošlosti”, rekao je Senić.

Senić je rekao da je siguran da buduće vreme donosi priliku dvema državama da se okrenu boljoj saradnji u ekonomiji, bezbednosti i politici. On je dodao da je Grupa prijateljstva sa SAD danas dobila i nova dva člana - Jadranku Jovišić iz DS i Aleksandru Jerkov iz LSV i da je time i formalno postala najveća grupa prijateljstva, budući da ima 30 članova. Tanjug

Tanjug

objavljeno: 19.10.2011

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest SRS zbog Vorlikove u Skupštini

Izvor: Večernje novosti, 19.Okt.2011

Poslanici SRS su blokirali ulaz i ometali početak sastanka Grupe prijateljstva sa SAD i ambasadorke te zemlje u Beogradu Meri Vorlik povodom 130 godina diplomatskih odnosa

Nastavak na Večernje novosti...

Radikali uz „Vidovdan“ protiv Amerike

Izvor: Danas, 19.Okt.2011

Poslanička grupa prijateljstva Skupštine Srbije sa SAD održala je juče sednicu povodom obeležavanja 130 godina bilateralnih odnosa dve zemlje. Na sastanak su bili pozvani funkcioneri Skupštine Srbije, Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane, kao i...

Nastavak na Danas...

RADIKALI ZAROBILI MERI VORLIK, RADETA DAVILA SENIĆA!

Izvor: Kurir, 20.Okt.2011, 08:08

BEOGRAD - Radikalski cirkus! Dvadesetak poslanika SRS juče je u Skupštini pokušalo da spreči održavanje sastanka Grupe prijateljstva Srbije i SAD i obeležavanje 130 godina od uspostavljanja bilateralnih odnosa. Noseći transparente „Bladi Meri“ (Krvava Meri), „Ubice, prestanite da ubijate...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.