Izvor: Blic, 19.Jul.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikali u Vojvodini na vlasti samo u Vrbasu

Odbornici Socijalističke partije Srbije u Skupštini opštine Titel promenili su skupštinsku većinu i juče je nova koalicija, koju čine odbornici Demokratske stranke, SPS i grupe građana, konstituisala opštinsku vlast.

Novu vladajuću većinu u titelskoj opštini od ukupno 25 odbornika čini devet iz DS-a, dva iz SPS-a i dva nezavisna odbornika Stevan Babić i Stevan Marjanov. U opoziciji je 11 predstavnika Srpske radikalne stranke i jedan odbornik DSS-a.

Odlukom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << većine za novog predsednika skupštine izabran je Zdenko Babić, dok su za zamenika predsednika i sekretara skupštine izabrani Milan Nastasić i Nadežda Stojanović iz DS-a. Izbor predsednika opštine, koji po dogovoru pripada DS-u, i članova opštinskog veća odložen je sa sledeću sedmicu. Formiranje ovakve opštinske većine u Titelu usledilo je samo dva dana nakon sporazuma demokrata i socijalista, Bojana Pajtića i Dušana Bajatovića, o stvaranju „proevropske vertikale između ove dve stranke od opština preko pokrajine do republike". Pismeno je dogovoreno da odbornici SPS u Titelu, Bačkoj Palanci, Beočinu i Kikindi do septembra pređu iz opštinske većine okupljene oko SRS i narodnjaka u koaliciju sa DS.

U vojvođanskoj centrali SPS potvrđeno je „Blicu nedelje" da će se dogovoreno stvaranje proevropskog bloka desiti mnogo ranije. U toku su, naime, pregovori stranačkih čelnika s odborničkim klubovima SPS u Kikindi i Bačkoj Palanci, pa, kako kažu, očekuju da su „najbliži da putem Temerina krenu i odbornici iz Palanke". Što se socijalista tiče, najavljuju u Bajatovićevom kabinetu, sporazum sa DS u Kikindi i Palanci bi mogao da se ostvari za dan-dva, odnosno čim predsednici lokalnih skupština zakažu sednice tih tela.

Situacija u Beočinu je mnogo jasnija pošto su demokrate ranije potpisale sporazum o stvaranju većine sa dvojicom nezavisnih odbornika. Jedan od njih je u međuvremenu promenio stranu, pa će i bez njega sa socijalistima koji su najavili odlazak iz „radikalskog zagrljaja" imati većinu.

Posle najnovijih koalicionih potresa, radikalima će u Vojvodini, za utehu, ostati jedino Vrbas, kojim će vladati uz pomoć narodnjaka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.