Rada Trajković napustila sednicu Skupštine Kosova

Izvor: Blic, 07.Mar.2011, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rada Trajković napustila sednicu Skupštine Kosova

Poslanik Jedinstvene srpske liste Rada Trajković demonstrativno je danas napustila sednicu Skupštine Kosova, jer je opomenuta da za govornicom ne sme da koristi izraz Kosovo i Metohija.

- Iznenadilo me je što mi je zbog toga oduzeo reč. Albanci stalno govore 'Kosova' i niko ih ne opominje i ne traži neku terminološku usklađenost sa zvaničnim nazivom. Mislila sam da je Skupština mesto za iznošenje mišljenja, a ne ulica i da je ulica odavno prošlost. Očigledno da to >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ovde nije tako - rekala je Trajković.

Ona je, kako javlja KIM radio, izjavila da je morala da napusti sednicu i navela primer iz srpskog parlamenta.

- Riza Halimi u srpskom parlamentu govori o Preševskoj dolini, iako nigde ne postoji teritorijalna celina koja se na taj način definiše i niko u Skupštini Srbije zbog toga ne pravi problem - zaključila je Trajković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.