RTS: Ne otimamo novac gradjana Srbije

Izvor: NaDlanu.com, 22.Okt.2012, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS: Ne otimamo novac gradjana Srbije

BEOGRAD, 22. oktobra 2012. (Beta) - Kolegijum Radio-televizije Srbije saopštio je u ponedeljak da javni servis ne otima novac od gradjana i da se ne protivi ukidanju pretplate, ali da traži da se obezbedi rad te medijske kuće i njena samostalnost.

BEOGRAD, 22. oktobra 2012. (Beta) - Kolegijum Radio-televizije Srbije saopštio je u ponedeljak da javni servis ne otima novac od gradjana i da se ne protivi ukidanju pretplate, ali da traži da se obezbedi rad te medijske kuće i njena >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << samostalnost."Što se nas tiče, država može sutra da ukine pretplatu. Neka održavanje javnog servisa u punoj funkciji prebaci na budžet a zakonom zaštiti samostalnost RTS-a", piše u saopštenju Kolegijuma RTS-a.Kako je ukazano, javni servis voljom države i zbog rdjavih i nesprovodivih zakona funkcioniše sa polovinom mogućeg učinka, a uprkos tome je sedam godina zaredom program od najvećeg poverenja gradjana Srbije."Pretplatu nije uveo RTS, već država. Država godinama ne ispunjava svoj deo obaveza o sigurnom i dovoljnom finansiranju RTS-a. Pretplatu ne naplaćuje RTS, već zakonom predvidjena državna kompanija. Ni u jednoj od brojnih komisija koje pripremaju predloge novih medijskih zakona, RTS nema svoje predstavnike", podsetio je Kolegijum javnog servisa.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RTS: Ne otimamo novac građanima!

Izvor: Telegraf.rs, 22.Okt.2012

Kolegijum Javnog servisa saopštio je da, što se njih tiče, država može sutra da ukine pretplatu, koju je, kako podsećaju, ona i uvela

Nastavak na Telegraf.rs...

RTS: Ne otimamo pare, nek država ukine pretplatu

Izvor: Glas javnosti, 23.Okt.2012, 11:30

BEOGRAD - Kolegijum Radio-televizije Srbije saopštio je da javni servis ne otima novac od građana i da se ne protivi ukidanju pretplate, ali da traži da se obezbedi rad te medijske kuće i njena samostalnost..."Što se nas tiče, država može sutra da ukine pretplatu. Neka održavanje javnog...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.