Izvor: Vostok.rs, 24.Maj.2018, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Tramp otkazao sastanak sa Kim Džong Unom


Izvor: Vostok / RT

Predsednik Donald Tramp otkazao je predstojeći sastanak sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom zbog "ogromnog besa i otvorenog neprijateljstva Kima, koji je pretio SAD-u nuklearnim ratom", stoji u saopštenju Bele kuće.

Sastanak je bio zakazan za 12. jun u Singapuru, iniciran od strane Kima.

"Veoma mi je bilo drago jer bih bio sa Vama. Nažalost, na osnovu ogromnog besa i otvorenog neprijateljstva prikazanim u vašem (zamenik ministra spoljnih poslova Severne Koreje) najnovijem saopštenju, smatram da je u ovom trenutku neprikladno održati taj dugo planirani sastanak ", navodi se u pismu.


A letter from the President to Chairman Kim Jong Un: "It is inappropriate, at this time, to have this long-planned meeting." pic.twitter.com/3dDIp55xu1
— The White House (@WhiteHouse) May 24, 2018
U svom pismu Tramp se zahvalio Kimu na oslobađanju trojice Amerikanaca i rekao da lider Severne Koreje treba da ga pozove ili da mu piše ako se predomisli.

Pismo je poslato nekoliko sati nakon što je Severna Koreja uništila nuklearni poligon.

Ranije je se danas zamenik ministra spoljnih poslova Severne Koreje, Čoi Song Hi obratio potpredseniku SAD Majku Pensu koji je rekao da Severna Koreja "može završiti kao Libija": "Možemo samo videti koliki je to politički tupan (Pens), ako poredi našu državu - nuklearnu - sa Libijom, koja je uspostavila jedan broj jedinica vojne opreme", navodi se u saopštenju.

Nadalje, zamenik ministra saopštio je da njegova zemlja može takođe primorati SAD "da iskuse tragediju koju ranije nisu doživeli, a koju ne mogu ni zamisliti" i predlaže Pensu "da razmisli o strašnim posledicama njegovih reči".

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.