RT: Putin komentariše borbenu taktiku Kijeva

Izvor: Vostok.rs, 23.Avg.2023, 13:38

RT: Putin komentariše borbenu taktiku Kijeva

 
Ukrajina besmisleno pretvara sopstvene vojnike u topovsko meso za ruske trupe, izjavio je predsednik Vladimir Putin, komentarišući metode koje je Kijev koristio tokom svoje ofanzive koja je u toku.
„Kao što vidite, situacija na liniji kontakta je trenutno stabilna“, izjavio je ruski lider tokom sastanka sa vršiocem dužnosti šefa Luganske Narodne Republike (LNR) Leonidom Pasečnikom u Kremlju u sredu. Putin je dalje komentarisao nedavnu taktiku Kijeva, koja nije donela značajnije teritorijalne dobiti, ali je koštala velike gubitke ukrajinskih trupa i oklopa. „Oni bacaju [ukrajinske vojnike] na naša minska polja, pod našu artiljerijsku vatru, ponašajući se kao da uopšte nisu njihovi građani. To je zapanjujuće“, izjavio je Putin. Uprkos javnom optimizmu Kijeva u vezi sa njegovim ofanzivnim operacijama, koje su pokrenute početkom juna, međunarodni mediji su izvestili da su zapadni zvaničnici zabrinuti i frustrirani zbog slabih rezultata koje je postigla ukrajinska vojska, kao i zbog gubitka opreme koju je isporučio NATO, uključujući teške tenkove. Ukrajinske oklopne jedinice bore se da prođu gusta ruska minska polja i nisu uspele da probiju utvrđene položaje. „Njujork tajms“ je u utorak citirao neimenovane američke i britanske zvaničnike koji su izjavili da su u Kijevu napravili grešku što su svoje napadačke jedinice raspršili preko duge linije fronta, umesto da su se usredsredili na koncentrisani napad u jednoj oblasti.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.