RT: Argentinski lider sledi „nacističku ideologiju“ – Maduro

Izvor: Vostok.rs, 19.Jan.2024, 23:32

RT: Argentinski lider sledi „nacističku ideologiju“ – Maduro

 
Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro optužio je svog argentinskog kolegu da prihvata „nacističku ideologiju“, nakon što je Havijer Milei pokrenuo borbu protiv socijalizma na ovonedeljnom Svetskom ekonomskom forumu u Švajcarskoj.
Maduro je opisao Mileijev govor kao „grešku“ i „sramotan izraz njegove nacističke ideologije, njegove makartističke ideologije“, misleći na antikomunističkog američkog zakonodavca Džozefa Makartija iz doba hladnog rata. „Grešiš, Milei. Stavili su te u Argentinu da uništiš vladavinu prava, da uništiš sva socijalna i radnička prava. Da uništiš nacionalnu ekonomiju i kolonizuješ Argentinu i predaš je na kolenima severnoameričkom imperijalizmu“, izjavio je on. Tokom svog govora u Davosu u sredu, Milei je molio zapadne lidere da odbace socijalistički pogled na svet, upozoravajući da je „zapadni svet u opasnosti“ jer se postepeno pomera ka kolektivizmu. „Ugrožen je zato što su oni koji bi trebalo da brane vrednosti Zapada okupirani vizijom sveta koja neminovno vodi ka socijalizmu, a samim tim i siromaštvu“, dodao je on. Maduro je govor okarakterisao kao „nacističku misao“, rekavši da Milei veruje da „svako ko ne misli kao on je komunista i mora biti istrebljen sa lica Zemlje“. Argentinski lider je brzo odgovorio Maduru, rekavši da njegov napad samo „potvrđuje da smo na pravom putu“, dok je sistem upravljanja Venecuele ocenio kao „osiromašujući“. Libertarijanski ekonomista i bivši poslanik, Milei je smatran autsajderom na predsedničkim izborima u Argentini krajem prošle godine. Izglasan je pod obećanjem da će generisati ekonomski rast kroz radikalno smanjenje javne potrošnje i liberalizaciju, pošto latinoamerička nacija pati od visokog nivoa inflacije. Milei je obećao da će rešiti problem kroz „šok terapiju“, ali je upozorio da će biti potrebno vreme da se rezultati vide i da bi stvari mogle da se pogoršaju pre nego što postanu bolje.       Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT (ž)

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.