Putin pozvao Zapad na ekonomsku saradnju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2014, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin pozvao Zapad na ekonomsku saradnju

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je danas na ekonomsku saradnju Rusije i Zapada, uprkos međusobno uvedenim sankcijama dve strane.

On je zvanično najavio početak zajedničkog rusko-američkog projekta eksploatacije nafte u Karskom moru na Arktiku, koji bi trebalo da traje do oktobra.

"Možemo da jedni drugima čestitamo na ovakvom projektu i spremni smo da proširimo saradnju s našim partnerima", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Putin, čiji je govor iz Sočija emitovan putem video konferencije.

On je kazao da su pragmatizam i "zdrava pamet" jači uprkos političkim teškoćama u ovom trenutku.

Ruske vlasti saopštile su da rusko-američki projekat nije ugrožen sankcijama koje je Zapad nedavno uveo Rusiji.

Nove ekonomske snakcije Rusiji su uvele SAD i EU zbog navodnog mešanja Moskve u ukrajinsku krizu. Rusija je zauzvrat uvela zabranu na uvoz gotovo svih prehrambenih priozvoda iz zapadnih zemalja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.