Pušteni lekovi sa UNMIK carine

Izvor: B92, 04.Sep.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pušteni lekovi sa UNMIK carine

Gračanica -- Rada Trajković je rekla da su lekovi za srpske sredine na centralnom Kosovu pušteni danas oko 10.30 sa UNMIK carine.

Trajkovićeva, koja je direktorka gračaničkog Doma zdravlja, kazala je da lekovi treba tokom dana da dođu do zdravstvenih ustanova u Kosovu Polju i enklavama, gde će biti utvrđeno da li su ispravni jer su na carini "držani u neadekvatnim uslovima" više od 20 dana.

Prema njenim rečima, lekovi su sa carine pušteni nakon urgencije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stranih diplomatskih predstavništava u Prištini.

Rada Trajković je kazala da je na kraju utvrđeno da nije bilo nepravilnosti u dokumentaciji koja je pratila lekove, što je srpska strana tvrdila od početka.

Lekovi namenjeni zdravstvenim ustanovama na centralnom Kosovu od proglašenja nezavisnosti Kosova više puta su zadržavani na carini u južnom delu Mitrovice. Nadležni organi Srbije su se za otklanjanje tog problema obratili i Svetskoj zdravstvenoj organizaciji od koje su dobili podršku.

Šef UN carine Adriatik Staviljeci je rekao prošle nedelje da je ta poslednja pošiljka lekova zadržana na carini jer postoji "razlika između dokumentacije i onoga što se nalazi u pošiljci".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lekovi pušteni sa UNMIK carine

Izvor: RTS, 04.Sep.2008

Posle dvadesetodnevnog zadržavanja na carini UNMIK-a, lekovi su konačno stigli u srpske sredine na centralnom Kosmetu. .Direktorka gračaničkog Doma zdravlja Rada Trajković rekla je da su lekovi sa carine pušteni nakon urgencije stranih diplomatskih...

Nastavak na RTS...

Lekovi konačno pušteni sa carine

Izvor: Kurir, 05.Sep.2008, 06:37

GRAČANICA - Direktorka gračaničkog Doma zdravlja Rada Trajković rekla je da su lekovi za srpske sredine na centralnom Kosovu pušteni juče oko 10.30 sa UNMIK carine, posle više od 20 dana zadržavanja. Rada Trajković je rekla da lekovi treba tokom dana da dođu do zdravstvenih ustanova u Kosovu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.