Pusić: Ključno da Srbija ispunjava uslove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2015, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pusić: Ključno da Srbija ispunjava uslove

Hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić izjavila je danas da Hrvatska podržava otvaranje pregovaračkih poglavlja sa Srbijom, a da Srbija mora da ispunjava kriterijume i da se distancira od rehabilitacije četničkog vođe Draže Mihailovića.

"Hrvatska je od početka podržavala put Srbije prema ispunjavanju kriterijuma za sve faze približavanja Evropskoj uniji, uključujući i članstvo. Međutim, naš je stav da je ključno da se uslovi ispunjavaju", rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Pusić pre početka sastanka ministara spoljnih poslova zemalja članica EU u Briselu, prenela je agencija Hina.

Hrvatska ministarka koja je pre toga učestvovala na neformalom radnom doručku Prijatelja Srbije, zajedno s 20-tak ministara spoljnih poslova država članica, dodala je da su za Hrvatsku posebno važna poglavlja 23 i 24 - Pravosuđe i osnovna prava i Pravda, sloboda i sigurnost.

Kao ključne stvari, Pusić je navela i omogućavanje Kosovu da učestvuje u regionalnim asocijacijama i distanciranje od rehabilitacije nacističkih kolaboracionista.

"Smatramo da je bitno za odnose u regionu distanciranje od ovakvih pokušaja rehabilitacije nacističkih kolaboracionista kao što je bio Draža Mihailović. To kvari situaciju u Srbiji i dobro je da su se vodeći ljudi, premijer i ministar spolnjih poslova, distancirali“, rekla je hrvatska ministarka i dodala da to šalje lošu poruku regionu.

Ona je izrazila nadu da će Srbija "biti u mogućnosti da udovolji potrebnim kriterijumima, i da će ove godine i stvarno početi pregovore o nekim poglavljima".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ključno da Srbija ispunjava uslove

Izvor: Akter, 18.Maj.2015

Hrvatska podržava otvaranje pregovaračkih poglavlja sa Srbijom, a Srbija mora da ispunjava kriterijume i da se distancira od rehabilitacije četničkog vođe Draže Mihailovića.."Hrvatska je od početka podržavala put Srbije prema ispunjavanju kriterijuma za sve faze približavanja Evropskoj uniji,...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.