Izvor: Glas javnosti, 30.Jan.2010, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac: Očekujem dijalog Josipovića i Tadića

BIJELJINA - Potpredsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac izrazio je očekivanje da će predsednici Hrvatske i Srbije Ivo Josipović i Boris Tadić obnoviti dijalog i krenuti sa izbalansiranim odnosom prema Kosovu, ali i odgovornim i artikulisanim odnosom prema BiH.

On je istakao da Hrvatska i Srbija, osim izbegličke problematike i uzajamnih tužbi, imaju i problem BiH, koji je vrlo osetljiv jer je reč o delovima naroda iz matičnih država.

Pupovac je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ocenio da Hrvatska i Srbija moraju početi da "pletu novo istorijsko tkivo ukoliko ne žele da BiH bude novi povod za sukobljavanje".

Na pitanje da li se boji da bi ponovo moglo doći do rata u BiH, Pupovac je rekao da ga ne brine mogućnost sukoba danas, već "mogućnost ostavljanja semena sukoba za neku daleku budućnost".

Kada se vec desila tri puta zar iko misli da ce se nesto promeniti na Balkanu.;Jame se pune zrtvama i opet ce se puniti sastali se ova dvojica ili ne .Naravno uvek strada narod.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Pupovac: Rat u Bosni je moguć u budućnosti

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jan.2010

Potpredsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac izrazio je očekivanje da će predsednici Hrvatske i Srbije Ivo Josipović i Boris Tadić obnoviti dijalog i krenuti sa izbalansiranim odnosom prema Kosovu, ali i odgovornim i artikulisanim odnosom prema BiH...Na pitanje da li se boji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.