Prva sednica rekonstruisane Vlade

Izvor: BKTV News, 03.Sep.2013, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva sednica rekonstruisane Vlade

Skupština Srbije je sinoć izabrala novu, rekonstruisanu Vladu. Vlada u novom sastavu prvi put treba danas da zaseda.
Sednica je zakazana za 13.30.
Skupština Srbije je sinoć, posle višednevne rasprave, izabrala novu, rekonstruisanu Vladu. Ministri, za koje je glasalo 134 poslanika, položili su zakletvu.
Ministri su položili zakletvu, nakon čega je usledilo potpisivanje i intoniranje himne.
Glasanju je prethodila trodnevna oštra rasprava. Vlada Srbije sada ima 18 ministarstava, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << jedno više nego prethodna jer je resor privrede i finansija razdvojen. Takođe, za razliku od prethodne u rekonstruisanoj vladi je jedan više ministar bez portfelja, tako da sada Vlada Srbije ima ukupno 22 člana.
Premijer ivica Dačić je u ekspozeo naveo da su novi zadaci rekonstruisane vlade da se Srbija ubrza i da se promeni, a ne da bude talac međustranačkih sukoba i političkih podela.
“Najveći broj predloženih kandidata nisu stranačke ličnosti, do sada se nisu bavili politikom i ubeđen sam da će učiniti sve što znaju, mogu i žele da rezultati budu bolji nego u prethodnom periodu”, rekao je nakon sednice premijer Dačić i dodao da novu Vladu prva sednica čeka već u utorak ujutro.
Premijer Dačić je izjavio da je strateški clj Srbije ubrzanje procesa evropskih integracija i kao preduslov svih ciljeva ekonomski oporavak i razvoj zemlje.
On je dodao da je cilj zaustavljanje ekonomskog sunovrata, otvaranje novih radnih mesta, konsolidacija javnih finansija i pokretanje privrednog rasta. On se zahvalio građanima Srbije što su iskazali javnu i opštu podršku predlozima za izbor novih članova vlade.
Izvor: B92
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Danas prva sednica rekonstruisane Vlade

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2013

Prva sednica rekonstruisane Vlade Srbije biće održana u utorak 3. septembra u 13.30. Vlada sada ima 22 člana i 18 ministarstava, jedno više nego ranije jer je Minstarstvo privrede i finansija podeljeno na dva resora...Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da su strateški ciljevi vlade ubrzanje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.