Izvor: B92, 05.Jun.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protestni skup u Gračanici zbog ubistva Stolića

Gračanica -- Više od hiljadu Srba, okupljenih na protestnom mitingu u Gračanici zbog ubistva tri člana porodice Stolić iz Obilića, zatražilo je u četvrtak od međunarodne zajednice da obezbedi "pravo na život srpskoj zajednici".

Sa tog protesta, koji je protekao bez incidenata, zatraženo je hitno hapšnje počinioca tog zločina nad Srbima, kao i zaustavljanje procesa prenošenja dela ovlašćenja nadležnosti UNMIK-a na privremene kosovske institucije. Zatraženo je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i rasvetljavenje sudbine kidnapovanih i nestalih Srba, dosledno sprovođenje Rezolucije 1244 i povratak vojske i policije Srbije i Crne Gore, koji bi obezbedili opstanak Srba u pokrajini.

Od državne zajednice SCG traži se veće angažovanje u rešavanju problema, zakazivanje posebne sednice Skupštine Srbije posvećene problemima na Kosovu i Metohiji, kao i izmeštanje sedišta Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju u pokrajinu. Okupljeni su, nakon što su pročitani zahtevi, krenuli u mirnu protesnu šetnju glavnom ulicom u Gračanici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.