Proteste studenata organizuje Plenum

Izvor: NaDlanu.com, 22.Okt.2011, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proteste studenata organizuje Plenum

NOVI SAD, 22. oktobra 2011. (Beta) - Organizacija "Anarhosindikalistička inicijativa" saopštila je u subotu da blokade fakulteta u Beogradu organizuje studentski Zbor/Plenum, i da su te akcije socijalnog, a ne političkog karaktera.

NOVI SAD, 22. oktobra 2011. (Beta) - Organizacija "Anarhosindikalistička inicijativa" saopštila je u subotu da blokade fakulteta u Beogradu organizuje studentski Zbor/Plenum, i da su te akcije socijalnog, a ne političkog karaktera.Anarhisti su u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << naveli da je Plenum u kojem svi studenti imaju jednako pravo glasa, jedini legitiman predstavnik i organizator akcija studenata na zaposednutim fakultetima - Filološkom i Filozofskom."Blokade fakulteta su socijalnog karaktera i nisu pod kontrolom političkih organizacija, u blokadama učestvuju studenti koji su dirketno ugroženi sramno visokim dažbinama koje su im nametnute, kao i njihove kolege koje se sa njima solidarišu", piše u saopštenju.Ta organizacija je ocenila da se rektoru Beogradskog univerziteta Branku Kovačeviću "prividjaju" levičarske organizacije iza blokada i protesta, aludirajući na njegovu izjavu da iza blokade Filološkog fakulteta stoji organizacija Marks21.Anarhisti su optužili Kovačevića da je narušio autonomiju univerziteta pozivima državi da razbije studentsku blokadu Filološkog fakulteta.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.