Izvor: RTV 5, 27.Apr.2012, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznao da je švercovao kokain za Šarića

Prema zaključenom sporazumu, od Miodragovića će biti trajno oduzeto 70.000 evra, kao korist od izvršenog krivičnog dela, kazao je tužilac Radisavljević.

On je rekao da je sud potvrdio sporazum koji je zaključen između tužilaštva za organizovani kriminal i optuženog Miogradovića. Miogradović je bio obuhvaćen trećnom optužnicom, iz septembra prošle godine, zbog šverca 1,1 tone kokaina u Brazilu, na kojoj su, osim Šarića, i odbegli Pljevljak Goran Soković, zatim Željko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << Vujanović, braća Marko i Miloš Pandrc, Radan Adamović, Miloš Cajić, Nikola Dimitrijević, Mirko Miodragović, Aleksandar Miodrag i Darko Gazdić.

Miodragović je, prema sporazumu, priznao da je džipom "difender" prevezao 550 kilograma kokaina za kupce iz Holandije i da je za tu uslugu naplatio 70.000 evra, koji mu je trajno oduzet.

Isporuka je izvršena u jednoj napuštenoj fabrici u Sao Paolu. Miodragović je sedmi pripadnik Šarićeve grupe koji je zaključio sporazum o priznanju krivice.

Tužilaštvo, međutim, pregovara sa još nekim pripadnicima te grupe o zaključivanju sporazuma o priznanju krivice, rekao je tužilac za organizovani kriminal. U Specijalnom sudu u Beogradu 3. maja treba da bude nastavljeno suđenje Šarićevoj grupi objedinjeno optužnicama koje su podignute do sada protiv Šarića i njegovih saradnika za šverc kokaina iz Latinske Amerike u Evropu.

Sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom zaključili su optuženi Miloš Pandrc (30), Marko Vorotović (32), Dejan Rakić Raka (36), Nikola Pavlović Džoni (32), Aleksandar Miodrag (31) i Miloš Krpović (36). Prema sporazumima, od dvojice optuženih dogovoreno je trajno oduzimanje dva stana i tri automobila. Prvi koji je zaključio sporazum o priznanju krivice iz kriminalne Šarićeve organizacije bio je vlasnik firme "DTM Rilejšns" Nikola Dimitrijević, koji je optužen za pranje para kokainskog šefa.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.