Privedeni osumnjičeni za paljenje zastave

Izvor: NaDlanu.com, 13.Mar.2012, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedeni osumnjičeni za paljenje zastave

NOVI SAD, 13. marta 2012. (Beta) - Novosadska policija privela je prekršajnom sudiji Stefana P. (21) iz Novog Sada, koji je osumnjičen da je u subotu u Novom Sadu zapalio zastavu Vojvodine, saopštila je policija.

NOVI SAD, 13. marta 2012. (Beta) - Novosadska policija privela je prekršajnom sudiji Stefana P. (21) iz Novog Sada, koji je osumnjičen da je u subotu u Novom Sadu zapalio zastavu Vojvodine, saopštila je policija.Kako se navodi, Stefan P. se tereti da je prekršio Zakon >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << o javnom redu i miru, a za isto delo osumnjičen je i zbog paljenja pokrajinske zastave 2. septembra 2011. godine na Trgu slobode u Novom Sadu.Policija je identifikovala i osobu koja se sumnjiči da je pisala grafite na stambenoj zgradi ispred koje je zapaljena zastava. Reč je o Srdjanu B. (32) iz Novog Sada koji je, po kvalifikaciji tužilaštva, izvršio krivično delo uništenje i oštećenje tudje stvari.Aktivisti desničarske organizacije SNP 10. marta spalili su zastavu Vojvodine i ispisali grafite podrške Ratku Mladiću na zidu jedne zgrade na Bulevaru oslobodjenja 23, u blizini Policijske uprave Novi Sad.Te grafite prekrečili su u ponedeljak aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine, Srpskog pokreta obnove i Novosadskog bloka. Na toj fasadi i ranije je bio veliki mural sa Mladićevim likom, a i njega su u novembru čelnici LSV i SPO prekrečili.Navedeno je da su zastavu Vojvodine zapalili u čast rodjendana Ratka Mladića. Oni su zid išarali šablonima sa Mladićevim likom i grafitom "Čanak nema dovoljno boje da sakrije junaštvo tvoje. Srećan rodjendan djenerale".

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.