Prištinska štampa: Predstoji teško suočavanje Tači - Dačić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2013, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prištinska štampa: Predstoji teško suočavanje Tači - Dačić

PRIŠTINA -

Peti susret premijera Kosova i Srbije Hašima Tačija i Ivice Dačića biće najteže suočavanje do sada i očekuje se da se u dva dana razgovara i o rasformiranju ilegalnih struktura Srbije na severu Kosova, piše dnevnik Zeri.

Tači i Dačić će imati "najozbiljniji duel" u odnosu na četiri prethodne runde razgovora, pošto će se na sastancima 19. i 20. februara na stolu naći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pitanja srpskih bezbednosnih struktura koje deluju na severu Kosova.

Samo nekoliko dana pred susret, visoki savetnik premijera Tači, Bekim Čolaku je potvrdio da se očekuje da sledeći susret bude maratonski.

"Sledeći sastanak će biti intenzivniji i trajaće dva dana. Teme o kojima će se razgovarati se odnose na uspostavljanje reda i zakona na severu, odnosno rasformiranju ilegalnih struktura Srbije u sektoru bezbednosti, koje deluju na severu zemlje", rekao je Čolaku dnevniku.

On je dodao da će se na sastanku razgovarati i o funkcionisanju legalnih bezbednosnih struktura Kosova na severu Kosova, shodno Ustavu i zakonima Kosova i kazao da su predstavnici institucija Kosova spremni za razgovore.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Raspuštanje opština, pa privremena veća

Izvor: Vesti-online.com, 15.Feb.2013, 13:01

Kako "Vesti" saznaju, institucije lokalne samouprave na Severu bi mogle biti ukinute pre nego raspisivanja izbora na Kosovu koji su planirani za jesen. Taj plan bi trebalo da se obznani ili nakon susreta Ivice Dačića i Hašima Tačija, planiranog za 19. i 20. februar ili nakon istovremene posete Aleksandra...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.