Princ: Preneću da se Srbija protivi članstvu Kosova u Unesku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2015, 02:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Princ: Preneću da se Srbija protivi članstvu Kosova u Unesku

Predsednik Visokog saveta za turizam i kulturnu baštinu Saudijske Arabije, princ Sultan bin Salman bin Abdulaziz el Saud rekao je danas da će vlastima svoje zemlje preneti da se Vlada Srbije protivi inicijativi da Kosovo postane članica Uneska.

Na pitanje novinara zašto Saudijska Arabija podržava tu inicijativu kada se na Kosovu uništava srpska religijska baština, princ je rekao da je to u nadležnosti drugog ministarstva u Saudijskoj Arabiji, kao i da je ta država posvećena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << očuvanju religijske i kulturne baštine u svetu.

On je dodao da je o tom pitanju danas razgovarao s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i potpredsednikom vlade Rasimom Ljajićem i da će njihovo mišljenje preneti i vlastima Saudijske Arabije.

"Saudijska Arabija je posvećena očuvanju religijske i kulturne baštine bez obzira koja je religija u pitanju i bez obzira na politička uverenja", rekao je El Saud.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi međudržavni sporazum sa Saudijskom Arabijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2015

Predstavnici vlada Srbije i Saudijske Arabije potpisali su danas u Beogradu Memorandum o saradnji u oblasti turizma i izrazili uverenje da je to temelj budućih ekonomskih i političkih odnosa dve države...Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kazao je novinarima nakon potpisivanja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.