Izvor: B92, 03.Jul.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pribe: Rad na Akcionom planu gotovo priveden kraju

Beograd -- Direktor Direkcije za Zapadni Balkan u Evropskoj komisiji Rajnhard Pribe izjavio je u sredu uveče da je rad na Akcionom planu usklađivanja ekonomskih odnosa Srbije i Crne Gore gotovo priveden kraju i ocenio da će on biti dobra osnova za izradu Studije o izvodivosti priključenja Evropkoj uniji. Pribe je rekao da su predstavnici SCG učinili velik napor da naprave Akcioni plan, a da su prošle nedelje u Briselu razmotrena neka otvorena pitanja i da su evropski zvaničnici dali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neophodna razjašnjenja.

Ministar Srbije i Crne Gore za ekonomske veze sa inostranstvom Branko Lukovac izjavio je da je tokom razgovora u sredu uveče bilo reči o pitanjima vezanim za sudstvo, borbu protiv organizovanog kriminala, o osposobljenosti organa unutrašnjih poslova, pitanjima viznog režima, kontroli granica, migracijama i slobodi medija. Lukovac je precizirao da je SCG "iznad svega potrebna demkriminalizacija čitavog regiona".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.