Izvor: B92, 26.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretnje smrću portparolu GSS-a

Beograd -- GSS navodi da su Željku Bodrožiću, uredniku "Kikindskih" i portparolu GSS-a, upućene pretnje smrću.

Građanski savez Srbije traži izveštaj državnih organa o merama preduzetim tim povodom. Ta stranka tvrdi i da je Borislav Plavšić Žabac iz Kikinde u više navrata pretio novinarima, a avgusta 2001. godine on je pretukao predsednika Pokrajinskog odbora GSS Jovana Gveru, ali zbog toga nije snosio nikakve posledice.

Iz GSS-a zahtevaju da policija i tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spreči ponavljanje ovakvih događaja i da Željku Bodrožiću omoguće da svoje profesionalne obaveze obavlja bez pritisaka i pretnji. Oni smatraju da sadašnja vlast snosi "punu političku odgovornost za ovakav odnos prema predstavnicima jedne parlamentarne opozicione stranke" i najavljuju da će iskoristiti svoje međunarodne kontakte, pre svega preko stranke evropskih liberala čiji su član, kako bi o ovim i sličnim događajima obavestila međunarodnu javnost.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.