Preporuka EK veoma pozitivna stvar!

Izvor: S media, 08.Okt.2009, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preporuka EK veoma pozitivna stvar!

Preporuka Evropske komisije da bude odblokiran trgovinski sporazum sa Srbijom, veoma je pozitivna stvar i na tome smo dugo vremena radili, rekao je ekskluzivno za Radio S ambasador Francuske u Srbiji, Žan Fransoa Teral.

"Zadovoljni smo. Dugo smo radili na tome da dobijemo zeleno svetlo povodom tog pitanja. Znate da se jedna zemlja protivi deblokadi Sporazuma. Smatramo da ovo pitanje treba objektivno razmotriti sa tehnicke strane. Odluka Komisije je pozitivna i potpuno je u saglasnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sa nasim misljenjem", rekao je Teral.

Ambasador Francuske potvrdio je za naš radio da će izveštaj Evropske Komisije biti jedna od glavnih tema sastanka ministara EU, 14.oktobra.

"Uobičajeno je da se odluka EU da odobri ovakve stvari zasniva na izveštaju EK. To znači da će izveštaj Komisije biti jedna od glavnih tema zasedanja ministara, i zbog toga je preporuka veoma pozitivna, izjavio je Teral na inauguraciji francusko-srpske privredne komore".

Teral je ocenio da je 2009. godina početak jačanja francusko-srpskih odnosa, i da će Komora znatno pomoći francuskim preduzećima koja žele da investiraju u Srbiji.

"Za nas, na strateški način, godina 2009. treba da obeleži početak preporoda francusko-srpskih odnosa", izjavio je Teral i podsetio da je početak tog procesa bio susret predsednika Srbije i Francuske Borisa Tadića i Nikole Sarkozija u maju ove godine.

Teral je izrazio uverenje da će FSPK, koja u ovom trenutku broji više od 80 članova, biti moćan instrument koji će pomoći francuskim preduzećima da se razvijaju u Srbiji, ali je naglasio da je za to potrebno vreme.

D.M

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.