Premijer sa predstavnicima NVO o unapređenju saradnje

Izvor: Studio B, 11.Maj.2015, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer sa predstavnicima NVO o unapređenju saradnje

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima Kuće ljudskih prava, mreže nevladinih organizacija, sa kojima je razgovarao o unapređenju saradnje između Vlade Republike Srbije i civilnog sektora.

Vučić je istakao važnost bolje saradnje i većeg uključenja nevladinih organizacija u rad državnih organa, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Direktorka udruženja Građanske inicijative Maja Stojanović zahvalila je predsedniku >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << vlade na pozivu i istakla da će susreti sa predstavnicima civilnog društva doprineti da se otkloni nerazumevanje uloge nevladinih organizacija.

"Predstavnici civilnog društva bave se istim problemima kao i Vlada Srbije i mi smo tu da državi pomognemo da radi bolje. Mi možemo da budemo konstruktivan partner Vladi Srbije u sprovođenju reformi", naglasila je Stojanović.

Direktor Komiteta pravnika za ljudska prava Milan Antonijević ukazao je na važnost saradnje Vlade Srbije i civilnog sektora na jačanju institucija i u procesu bržeg donošenja sistemskih zakona iz oblasti pravosuđa.

Vučić je predložio učešće predstavnika civilnog društva u procesu pregovora sa EU.

Premijer je saslušao predloge predstavnika Kuće ljudskih prava po nivou saradnje sa Kancelarijom zaštitnika građana i izneo svoj stav po tom pitanju.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i NVO različito o ombudsmanu

Izvor: B92, 11.Maj.2015

Predstavnici NVO koji su se sastali sa premijerom Srbije kažu da ostaju razlike u stavovima o medijima, vladavini prava i odnosu prema zaštitniku građana...Predstavnik mreže nevladinih organizacija Kuća ljudskih prava Dragan Popović izjavio je da je današnji sastanak sa premijerom Aleksandrom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.